Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Jobb utan el

6 augusti 2010

Nu passar jag på att blogga när vi har el här i stugan. Den senaste veckan har två hårda stormar rört sig här över området i mellersta Finland. Den senste – ”Vera” – drog över för två dygn sedan med stormbyar och tromber. Vi låg i utkanten, tack och lov, så här ställde den bara till oreda. Någon kilometer bort ligger skogen fälld som plocke-pinn. Och mängder av träd ligger över de luftburna el-ledningarna. Och sedan dess har vi varit utan el. Men för någon timme sen fick vi ström igen! Stackars de som ligger lite längre bort. Där slogs allt sönder så de får vänta upp till 3 veckor på ström.

Annons

Under de två dygnen har vi pratat om vad beroende vi känner oss av el. Kyl och frys slås ut. Härligt då med en gammaldags jordkällare. Pumpen som driver in vatten slogs ut, perfekt med en handpump. Ingen spis att laga mat på, skönt med en vedspis. Toaletten går inte att spola, så utedasset kommer till användning.  I stan är det sällan som man behöver tänka på allt detta.

Så de senaste dygnen har vi jobbat lätt med kroppen mest hela dagarna med att pumpa vatten, bära vatten, tvätta kläder för hand, fixa ved, bära ved, gå till källaren. Små sysslor som ändå håller kroppen igång. Tack och lov i alla fall för att vädret är fantastiskt skönt!

Men vad härligt när elen kom tillbaka. Mobilerna kunde laddas igen, frysens bär kunde räddas och datorn kunde kopplas upp igen. Och jag kan blogga!

Nu ska jag ut på en cykeltur för att få fart på hjärtat lite. Hör av mig igen nästa vecka – bara vi har el… 🙂

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar