Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Ju mindre man gör desto tröttare blir man

28 december 2012

Ja, så är det verkligen. Jag har ju dragits med en förkylning i några dagar nu. Nu verkar den äntligen börja släppa. Men oj så trött och seg jag är.

Det är verkligen så att ju mindre man gör desto tröttare blir man. Segheten slår liksom läger i kroppen på en och man orkar knappt släpa sig ut i sol och några sköna minusgrader – som idag. Men jag och vi kom ut ändå i dag och det blev en skön dag i pulkabacken med SNABB snö! Oj, vad det gick undan på snowracern.

Annons

 

Så du som inte brukar röra dig så mycket – jag förstår att det kan vara segt att komma igång och komma iväg.  Och inte vet jag – kanske det är olika styrka i segheten. Men hur som helst gäller det att se bortom den och komma igång. För ju mer stilla man blir desto mindre energi skapas.

Så nu laddar jag kraft inför mitt första styrketräningspass på några dagar. Måste prova hur det känns i kroppen efter lite styrka idag. Planerar att springa i morgon då mina barn är hos sin pappa. Eller köra något annat konditionspass. Men först en liten mjukstart idag med lättare styrketräning. Ska bara samla kraft först… 😉

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar