Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Julklapp till din kropp!

22 december 2010

Idag är det dan före dan före dopparedan. Snart dags att umgås, äta, njuta och bara vara.

Snart är det också dags för en av årets största frossarhelger. Ofta kan det bli konstant ätande från morgon till kväll. Och när man sitter där i slutet av dagen med magen som en uppspänd trumma och försöker klämma ned den sista knäcken och glöggen undrar man varför magen bubblar. Jag säger bara: tjing för att INTE vara magsäck, bukspottkörtel eller gallblåsa under den här helgen!

Annons

Du vet väl att du kan parera fettattacker och blodsockersvängningar på ett enkelt sätt. Med promenader! En rask promenad, på gärna upp mot en timme INNAN måltiden gör att svängningarna planas ut och kroppen lättare kan hantera det som dimper ned.

Så, se över helgerna som kommer. Bestäm när på julaftonen du och dina nära och kära ska ut och gå. Tänk vilken fin julklapp du ger din kropp då. Liksom dina nära och käras kroppar. Bättre kan det inte bli. Även om du inte får in en timmes promenad så är allt bättre än inget – som vanligt. När på juldagen ska ni ut? På annandagen? Och lägg in lite snölek, längdskidor eller skridskor däremellan.

Sköna dagar och sköna helger!
Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar