Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Kan inte sträcka på armen längre

16 september 2013

Jag kan ju  inte låta blir att tycka att det faktiskt är lite skönt att ha rejäl träningsvärk. I dag kan jag inte riktigt räta ut höger arm efter att ha kört ett träningspass som min son gjort till mig. Pass nr 2 á la 10-åring som coach. Jag ville ha ett pass som tog på överkropp och armar också – och det fick jag :). Ja, visst är det lite knäppt att tycka det är skönt med sån träniningsvärk, men jag gör det. Inte alltid, men de få gånger som man kan få det.

Annons

Att tilläggas bör att träningsvärk inte är ett mått på att träningen varit effektiv. Du kan träna bra även utan träningsvärk. När övningarna är ovana eller om det blir ovanligt många/tunga eller någon annan förändring – då kan träningsvärken komma. Liksom en del beroende på hur du ätit/sovit och liknande.

Så här var passet (tidigare foton på övningarna följer längst ned:
* uppvärmning och rörlighet – valfritt

*20 dips vid vår bänk i hallen följt av 10 utfallshopp x 10 set
* 5 axelhävningar följt av 10 grodhopp x 15 set

* 10 bicepscurls med kettlebell (jag tog 8 kg) följt av 10 sumohopp x 10 set
Sumohopp är att hoppa ut i en bred knäböj, fötter och knän åt sidan, hoppa upp direkt och landa med fötterna ihop och sträckta ben och sedan hoppa direkt ut i en djup knäböj igen.

* 10 situps följt av 10 burpees/ 9 situps följt av 9 burpees/8 situps följt av 8 burpees/ osv till 1 av varje (stege ner)
Burpee är att stå upp, hoppa/gå ned till position för armhävning, en armhävning, hoppa/kliva upp till upprätt stående igen

* 10 lyft åt sidan med Gymstick  x 10 (blir fem set per arm/axel).
Här stod jag på Gymstick och lyfte åt sidan.

Klar!

Ett TUFFT pass när det körs i ett svep. Det jag mest funderar på nu är varför jag känner så mycket mer i höger arm på framsidan. Tränar jag snett? Kompenserar när det blir tungt? Eller är jag svagare på höger helt enkelt? Blir till att utforska vid nästa träningspass med detta program. Pust – kanske redan ikväll?

IMG_1887

Dips i hallen

IMG_1897

Axelhävning

IMG_1889

Lyft åt sidan med Gymstick

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar