Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Klona mig, tack!

4 februari 2013

I dag var en sån där dag då man önskar att en kloningsapparat var uppfunnen. Jag tror inte jag har hunnit med något alls. Samtidigt som jag vet att jag har det. Men det känns inte så. Sammanfattning:

* Ingen träning blev det

Annons

* To-do listan är förvisso lite kortare. Samtidigt är det lätt att se det som inte blev gjort idag. Men fokus på det som är gjort! Ja! Så är det.

* Jag hann inte till min mamma idag. Jag nu dragit ned på ambitionerna att hälsa på henne varje dag. Varannan dag får det bli.
Det går liksom inte att få till det med jobb, ensamt ansvar för två barn 7 och 10 år som bor hos mig på heltid, försöka få egen-träning, försöka hinna träffa partner (och vara närvarande när man ses), hinna bygga om mitt hus eftersom jag ska hyra ut en separat del, skjutsa och vara med på barnens träningar, promota och få ut min nyskapade app för iPhone, planera barnens saker de ska ha med till skolan (läxor, gympakläder, matsäckar, kläder… ja ni vet nog), handla o laga mat, borsta händer och tvätta tänder (eller var det tvärt om…?), och så luskamma! (var tusan kommer de där hemska lössen ifrån?), jaga dammråttor, planera barnens barnvakter inför kommande arbetsuppdrag på kvällstider…
Jag klagar inte – men det känns svårt att få in några timmar med min mamma varje dag också.

Det här med min mamma känner jag att jag lätt kan ge mig själv dåligt samvete för. Att jag inte är där varje dag. Tänk, så trist för henne att sitta där själv på avdelningen. Visst har hon en massa andra personer runt omkring sig men det är j inte samma som ens nära och kära. Förvisso har vi inte umgåtts så där hiskeligt mycket när hon var frisk men om man blir sjuk så längtar man mer efter närhet och kärlek. Det tror jag.
Samtidigt är det fysiskt omöjligt för mig att vara överallt samtidigt. Tiden räcker inte helt enkelt. Men det är trist att det är tidsbrist som ska göra att man inte har tid för en kär förälder på ett sjukhus.

Så jag önskar att jag hade den där kloningsmaskinen. Jag har sett i Bamse att Skalman har en sån. Kanske ska jag önska den i julklapp. Men då är det kanske lite för sent.

Visst är det knepigt ibland att få ihop det berömda livspusslet. Eller hur!?! Det är lätt att man själv ger sig dåligt samvete. Men jag försöker köra med talesättet ”good enough”. Tillräckligt bra. Det funkar inte att vara bäst. Inte ens bra i alla lägen. Men kanske i alla fall tillräckligt bra. Och se det som man faktiskt gör och bidrar med varje dag.

Nu ska jag sitta ned en stund och meditera och se allt fint som jag har. Sen blir det bingen. Natti natt!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar