Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Knappt så jag tror det själv

11 augusti 2014

Just hemkommen från en härlig löptur. Den här veckan har jag bara två pass egentligen: 60 min lätt löpning och 90 min cykel med lite intervaller.

Jag hade egentligen inte tänkt träna i dag men nu blev det så ändå. En sån varm och soligt skön sommarkväll är svår att motstå.

Annons

Så jag tänkte ett lätt löppass två varv runt en slinga i Nykvarn. Bara låta kroppen springa. Inte trycka på. Inte direkt bromsa. Bara springa i flöde.

Nio kilometer blev det. Med ett snittempo på 4.48 minuter per kilometer. För en del av er läsare är det säkert rätt medelmåttigt, men för mig är det fantastiskt! Jag har alltid själv sett mig som seg och långsam löpare. Att jag inte kan komma under 5 minuter per kilometer. Att mitt naturliga tempo ligger kring 5.20 någonstans.

Men nu springer jag ledigt på under 4.50! Visst, 30-35 sekunder låter inte så mycket men det är rätt stor skillnad. I alla fall i det långa loppet. Och jag är så förvånad att det är jag som springer så. Så lätt! Så snabbt!

Jag tackar Rubin McRae för insikten att jag är kapabel att springa snabbare än min hjärna har trott. Och mina löppass så klart. Och att jag vågat testa och leka med farten för att se att jag kan variera och växla. Så underbart roligt och skönt!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar