Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Komma tillbaka efter sjukdom

20 april 2010

Lite knäsvag känner jag mig än, det kan jag medge. Jag åkte på någon form av magsjuka natten till igår och igår. Fy tusan vad snabbt man blir orkeslös och trött. Nåväl, nu är jag på väg tillbaka och kan äta och behålla maten idag.

Annons

Nu är det dags att återta träningen. Hur gör jag då? Vänta tills du är helt frisk och kan äta igen efter en magsjuka. Börja därefter stegvis så kroppen hänger med. Jag har börjat med kortare promenad idag. Kändes lite vingligt men det gick och var skönt. Imorgon tänkte jag öka promenaderna och ta en längre. Hur lång beror på hur jag känner mig när jag går. Därefter är det dags för ett träningspass dagen efter.

Det första träningspasset kan man gärna försöka hålla ned lite i intensitet, att ta det lite lugnare. Ja, det kan vara svårt men känn i kroppen hur det känns innan du börjar träna och bestäm dig då. Och håll dig till ditt beslut. När endorfinerna börjar cirkulera i kroppen och musklerna blir varma känns det ofta toppen, och det är lätt att ta i för mycket.

Ge dig själv 3-4 dagar att komma tillbaka till din ursprungliga form. Och lyssna som sagt till din kropp. Du har alla svaren själv bara du lyssnar. Vanligen vinner man på att ta det lite lugnare i början så kroppen hinner med, i stället för att ta i och blå-köra direkt från första passet.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar