Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Kondition, styrka eller yoga – hur välja?

9 mars 2012

Hej,
hur ska jag gå vidare med min träning? Är kvinna 54 år som brukar promenera 1 mil 3-4 gånger/vecka+träna yoga och gym.

Just nu har jag extra mycket tid och kör ”träningsveckor” för att gå ner något i vikt : Går 1 mil varje dag+kör yoga, ki balans, flex och spinning 4-5 pass/vecka. Jag blir van vid stora träningsmängder med låg intensitet men hur tar jag det ett steg vidare, dvs tränar effektivare? Längre fram kommer jag inte ha lika mycket tid till träning…

Annons

Hej!
Vad roligt att du har hittat flera olika träningsformer som du gillar! Och att du nu har tid att träna det du känner för.

När tiden längre fram blir knappare kan du som sagt prioritera träning med lite högre intensitet för att hålla kvar formen. Spinning är superbra för konditionen. Komplettera med styrketräning i gymmet eller styrketräning i grupp med vikter. Även crossfit program är bra för allmänstyrkan.

Med ett styrketräningspass i veckan kan du behålla din muskelstyrka och muskelmängd i kroppen, och med ett konditionspass kan du behålla din kondition. Periodvis kan du komplettera med ett extra konditionspass eller styrkepass beroende på vad du prioriterar. Det är en stor fördel att växla prioritet under olika perioder av året.

Yoga, flex och liknande är suveränt för att behålla en mjuk och smidig kropp och ett lugnt sinne. Komplettera med detta. Ett veckoschema kan alltså se ut:
* 1 pass kondition
* 1 pass styrka
* de sista 1-2 passen väljer du mellan kondition, styrka eller body/mind pass beroende på vad du prioriterar.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar