Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Kondition, styrka, fettförbränning – HUR?

19 april 2011

Hej!
Jag har en fråga angående förbränning av fett under spinningpass. Jag tränar spinning 3 gånger i veckan (45-60 min pass), och styrketräning 2-3 gånger.
Efter ett styrketräningspass tar jag drygt 30 gram protein efter passet, och efter ett spinningpass tar jag drygt 50 gram kolhydrater (då jag är helt slut i kroppen efter ett sådant pass).
Jag är ute efter att tappa fett vid den nedre delen (magen, höftena, rumpa, lår osv), medan jag bygger även upp muskler där nere och uppe, med andra ord vill jag få en snyggare tränad figur.
Jag läste ett tidigare inlägg som du
hade skrivit, där du skrev: ”Så svaret är att om du inte har några kolhydrater så tvingas du sänka tempot. Det går inte att fortätta nära maximum och förlita sig på fett- och protein nedbrytning. Det är omöjligt för kroppen.”
Vilket jag tolkar som att man ska vara laddad med en del kolhydrater innan spinningpasset, så att du kan köra ut dig totalt på max nivån. Men jag undrar då hur man ska komma åt själva fettförbränningen (som startar när kolhydraterna har brytits ned).
Varför jag tar cirka 50 gram kolhydrater efter ett spinningpass är för att jag har fått hört att kroppen måste återhämta sig, men jag blir rätt så förvirrad i frågan om hur kolhydrater blockerar fettförbränningen.
Skulle vara riktigt tacksam om jag fick bra tips på hur jag ska göra för att få ut den bästa träningen och förbränningen för min kropp. Tack för ert svar! Mvh Adam

Annons

Hej!

Tack för din fråga. Jag vet att det är många som har den här undran. Du verkar relativt insatt i ämnet så jag tänkte ge dig ett lite mer ingående svar också. Kanske det är fler som verkligen vill veta hur det funkar. Jag har tidigare skrivit relativt ingående svar på min andra blogg, svar som baseras på den senaste forskningen. Läs gärna de inläggen genom att klicka på länkarna nedan:
* Hur få bättre kondition, vad säger forskningen? Även om fettförbränning
* Hur få bättre muskelstyrka, första inlägget är här, andra hittar du här.
* Kombinera konditions- och styrketräning, hur få bäst resultat?

Sedan kan jag återkomma med lite fler enkla och praktiska tips för den som inte riktigt tar till sig det jag skriver i inläggen ovan. Skriv gärna en kommentar här på webben då.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar