Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Kondition utan fotbelastning

20 juli 2010

Hej Katarina

 Jag älskar att springa och tränade på inför Lidingö Loppet i höst, då jag råkade ut för en olyckshändelse och skadade min fot (ledbandsskada) och är i gips hela sommaren. Försöker träna hemma, sittups, armhävn (från knäna, det funkar) och armarna – lite hantlar. Men HUR tränar jag ngn form av kondition när jag inte kan belasta/spänna foten? Har försökt tänka ut ngt som fungerar, men går bet. Vill inte börja om från noll i höst när jag förhoppningsvis kan börja om att springa och längta till LL 2011 istället.

Annons

Snälla hjälp mig? /Biggan

Hej!
Vilken otur du verkar ha haft. Jag hoppas rehavbiliteringen går fint så du snart kan komma igång igen. För att pulsträna utan attr belasta fötterna så kan du fysboxas. Du står på knän eller sitter ned med boxhandskar på händerna. En kompis håller upp mitsar framför dig i axelnivå. Du slår slag mot mitsarna och vrider vid varje slag bålen. Det här är en form av fysboxining som kallas aerobox. Kolla på träningsställen där du bor om det finns någon anläggning som kör det så kan du få hjälp med tekniken. Boxa i snabbt tempo under 40 sekunder. När du sedan slutar boxas utför du någon hantelövning, eller så ger din kompis motstånd till dig. Du kan även boxas mot en säck och då sitta ned/stå på knä.

42-15872971

Ett annat sätt är att köra lätta vikter i högt tempo så du får upp pulsen. Även om det inte ger bättre syreupptag i kroppen så tränar det dig fysmässigt.
Passa på att träna upp armrörelserna och överkroppens rotation med gummiband. Fäst gummibanden bakom dig, greppa banden och utför snabbar armrörelser precis som när du löper. Träna lätt i 45 sekunder. Fäst därefter gummibanden framför dig och gör på liknande sätt. Växla mellan fram och  bakom. Även paddling i högt tempo ger bra puls.

När gipset är borta kan du springa i vatten med flytbälten eller vara med på vattengympapass.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar