Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Korta träningspass

6 februari 2012

Sitter på tåg och buss på väg till Trollhättan för att föreläsa på västkusten i några dagar. Temat är ”Kom i form”, alltså från min senaste bok, utgiven på Safir förlag. Utanför fönstret strålar solen, gnistrar i snön. Underbart!

Annons

Innan jag åkte passade jag på att träna 30 minuter hemma. Det blev en kombination av boxning mot säck, egenkroppsövningar och lite Redcord slyngträning. Högt tempo, mycket spring och hopp, svett och flås. Underbart!

De här kortare träningspassen är underbara! Ofta kan man få in ett pass på 20-30 minuter någongång under dagen. Och de ger effekt! Ibland hör man tankar om att träningen måste pågå i en timme eller mer för att ge resultat, men inget kan vara mer fel. All rörelse du gör är bättre än ingen alls.

Så hitta luckorna i din vardag och passa på att träna där det går. Under de här kortare passen orkar man även hålla fokus och koncentration och tempot blir högt. Så kom ihåg: all rörelse är bättre än ingen alls.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar