Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Kosttrender 2014

28 januari 2014

BABY networks dag på Skepparholmen i Nacka föreläste duktiga Kristina Andersson för oss under en underbart god lunch. Kristinas trendspan inför 2014 är: ”Eat clean and mash it up”.

Ät rent alltså och blanda olika saker. Rena råvaror, obesprutat, ekologiskt, få kemikalier… och blanda på och testa olika kombinationer.

Annons

 

IMG_5284

Kristina nämnde 5 punkter hon ser inför 2014
* Superfruits: inget nytt kanske, men under året kommer vi att fokusera mer på våra egna superfruits som lingon och blåbär. Vi har länge förknippat superfruits med exotiska bär som växer i Långbortistan, och glömt bort våra egna superfruits – som vid tester många gånger visat bättre resultat än exempelvis Acai.

* MAT är trendigt. Det har blivit trendigt att äta MAT – inte bara piller och pulver. En härlig trend!

* Ekologiskt en trend som kommer att öka.

* Antiinflammatoriskt – större fokus på mat som påverkar kroppen på olika sätt, vilket många studier nu börjar visa. I dag kopplar man redan exempelvis vissa tarmsjukdomar och autoimmuna sjukdomar, liksom reumatism och hjärtkärlsjukdom till inflammatoriska processer i kroppen. Även depression verkar kunna påverkas av kosten, visar ny forskning. Mer kommer nog att komma inom detta område. Kristina gissar att gluten kommer att hamna under luppen.

* Äta vegetariskt utan att vara vegetarian. Det blir mer naturligt att alla kan välja mat utan kött och fisk, och man behöver inte vara vegetarian för att äta grönt. Kristina spår att menyerna kommer att ändras på allt fler restauranger så det bara står olika rätter i en rad – inte att DET HÄR ÄR VEGETARISKT – som något undantag. Allt blir bara MAT.

IMG_5277

 

Och det här med våra egna superfruits – det har det svenska ekologiska märket c/o Gerd tagit vara på i sina produkter för hud, hår och annat.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar