Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Kvällstugg när magen skriker

1 maj 2013

En hel del har frågat mig: vad ska man äta när magen känns tom och man är riktigt hungrig men just ska gå och lägga sig. För det går inte att somna på tom mage. Och det går inte att somna på en full. Och att äta en hel måltid precis innan man ska sova ger överarbete till matspjälkningskanalen. Här är några förslag:

Annons

– kesella och lite bär
– en liten fruktsallad på frukt som du har hemma, ringla över lite vaniljhonung och lägg på lite blandade nötter och frön. Tänk på att du faktiskt kan ta bara en liten del av äpplet eller päronet – du behöver inte ta hela. Lägg delen som blir kvar i en liten plastpåse som du försöker få ut luften ifrån.
– en bit knäckebröd med mosad avocado och lite andra grönsaker
– lite nötter och frön naturella, några oliver.

Testa och se vad din mage tål. Tänk på att du bara behöver äta lite för att stilla den värsta hungern. Undvik att bli mätt, eller ens halvmätt.

Natti natt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar