Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Längre vila efter 40 år

21 augusti 2014

Fortfarande så här några dagar efter CykelVasan 90 så tar jag det lugnt med träningen. Det gäller att ha en balans mellan aktivitet och vila och efter en rejäl ansträngning behöver kroppen vila.

 

Annons

Under de här dagarna har jag cyklat lite fram och tillbaka i lugnare takt, styrketränat lättare, yogat och sprungit med mina barn i ett lugnt tempo. Det var intressant att känna att jag fick träningsvärk efter drygt 10 kilometer löpning med min son i lugnt 8 minuters tempo. Träningsvärk! Det visar att musklerna behöver lite mer vila.

 

När man som jag passerat 40 års strecket – jag är 46 år – så kräver kroppen lite längre återhämtning än 20 åringar. Man brukar säga att det krävs dubbelt så lång tid för återhämtning när man är 50-60 år jämfört med 20. Men stirra dig inte blind på de här siffrorna utan känn efter i din egen kropp. Men för att bygga en stark kropp som håller – efter att du har passerat 40 – så gäller det att träna lite klokare. Det går inte att bara köra på och ösa på i 20 åringars tempo. Ge dig själv lite längre tid för återhämtning så bygger du upp en ännu starkare kropp. Som håller lång tid.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar