Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lätt att glömma det som fungerar bra

11 december 2014

Som sagt, hemma igen efter en underbar träningsvecka och träningsresa på Playitas (som jag anordnade med Mantra Sport).

På schemat där stod simning nästan varje dag eftersom deltagarna ville lära sig frisimma eller bli lite bättre på det.
Själv kan jag grunderna, jag gick i simskola som liten o tävlingssimmade som ung o upp mot tidiga tonår. Bröst- och frisim var mina grenar. Och så ryggsim (som jag egentligen avskydde men jag var snabbast av tjejerna i min klubb o ålder så jag fick simma det med).

Annons

Fast efter ungdomsåren tröttnade jag helt på simning. Ledarna tjatade om att jag skulle träna mer men jag ville inte specialisera mig på bara simning. Jag tränade en gång i veckan o konkurrenterna 5-6 gånger i veckan. Så jag slutade simma.

Sen har jag inte tagit upp det på många år. Visst har jag badat med barnen men inte simtränar själv. Tills nu.

Visst finns grunderna där, och jag kan frisimma några kilometer utan problem. Men tekniken har ändrats lite mot när jag lärde mig på tidigt 70-tal. Och det är ju inte helt lätt ändra på 40 år gammal teknik, ha ha…

Någon dag i Playitas kände jag att inget gick. Allt var fel: händer, armtag, andning, huvud… Suck. Tänkte bara på allt som inte funkade.
Fast samtidigt har jag ett bra flytläge, bra bentag och frisimmar  obehindrat flera kilometer. Fast det glömde jag helt.

Det är lätt att bara fokusera på det som inte funkar. I stället för att utgå från det som fungerar och sedan lägga till ytterligare saker. När jag gjorde detta kändes det bra igen. Visst finns det förbättringspotential. Men grunden funkar ju. Jag kan ju simma obehindrat och långt. Sen kan allt så klart bli bättre.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar