Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lite längre intervaller på löparbandet

26 februari 2015

Efter dagens skidåkning med hård blåst och snöfall i massor gick jag till T.O.K.A. gymmet vid Experium här i Lindvallen. Ett riktigt bra gym värt ett besök!

I dag stod det löpning på schemat: 20 min uppvärming, 4 x 8 minuters intervaller med tempo 85-90% av maxpulsen, 20 min nedvarvning.

Annons

Ett tufft pass och jag bävade lite innan passet eftersom jag ser mig själv som en långsam löpare som gärna håller ett jämnt och lågt tempo. Inte högre tempo i intervaller.
Fast samtidigt har jag sprungit bra vid snabbare tempo hittills – ett högt tempo som jag hållit en längre tid. Så jag tänkte att jag bara kör på och litar på att jag kan hålla tempot bra.

Och det gick så fint! Samtidigt måste jag säga att det verkar vara få löparband som är kalibrerade. Tempot på banden varierar verkligen mycket – det är inte bara min dagsform. I dag sprang jag i ett rejält snabbt tempo (för att vara mig) för att nå upp till den puls som jag skulle ha. Och jag är säker på att jag inte skulle ha sprungit i samma tempo om jag sprungit ute ”på riktigt”. I dag sprang jag på tempo på 13,8-14,4 km/timme. Det är motsvarar 4 min 10 sek till 4 min och 20 sek per kilometer. Ett tempo jag inte kan hålla ute.

Det blev i alla fall ett skönt pass på cirka 75 minuter.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar