Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Löpare, skidåkare och mbt-åkare i salig blandning

7 april 2013

Gårdagen avslutades hos goda vänner, men en massa prat och något glas vin. Trevliga vänner är verkligen något man ska vårda. Sådana som man kan prata med det mesta om, få ärliga synpunkter från (inte bara ja-sägare) och få många skratt. Och det bjöd gårdagen på.

Annons

Tiden flög iväg och plötsligt var klockan 01.30! Oj oj, länge sedan sist som jag var borta så sent. Så promenad hem och bums i säng.

I dag har jag haft en skrivardag till. Känns bra för jag kommer framåt i materialet.

När jag satt och skrev på min dator så slängde jag ut en blick genom fönstret och trodde knappt mina ögon. Det var snöstorm! Från solig och varm vårdag till snöstorm! Det var nästan så jag gnuggade mig i ögonen och trodde att det var linserna som hade grusat igen helt. Men nej, det snöade verkligen.

Passade på att klämma in lite löpning på dagen. Fick till en tid precis mellan två snöstormar. Så solen sken när jag var ute. Jag ställde mentalt in mig på att det skulle kännas segt i kroppen, eftersom gårdagkvällen blev så sen. Det var inte så mycket vin men bara en sen läggning kan ju göra att kroppen blir seg. Men det gick hur bra som helst. Var hur pigg som helst. Helt fantastiskt.

Så det blev lugn löpning. Fick idén att springa till Hammarbybacken för att se om den äntligen börjar bli snöfri så man kan springa i den igen. Så löpning dit (4,5 km). Så upp och ned några gånger i backen. Och ja, den är snöfri på baksidan. Ena delen är snötäckt men man kan springa på sidan i leran. Man får bara se upp så man inte halkar i lergeggan och ramlar nedför transportsträckans kant.

Det var en skön kontrast av idrotter där uppe på toppen idag. Jag som sprang. Skidåkare som kom upp med liften för att glida ned. Och så en hel drös med MTB cyklister. Och en och annan skoter också.
Det kändes som att de löpte störst risk att ramla i det snöiga underlaget var MTB åkarna. Men de körde ner i sina spår  i full fart (som vanligt). Otroligt vad duktiga de är. Och modiga! Själv skulle jag faktiskt aldrig våga. Visst, jag har inte tränat på det tillräckligt hittills. Men samtidigt bor det en liten fegis i mig när det kommer till sporter som går fort, jag är oskyddad, jag måste förlita mig på teknik och underlaget är gegga/lössnö. Så jag var glad att jag sprang idag och sprang hem på lätta ben.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar