Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 10: smidig och rörlig

10 december 2013

I dag vill jag tipsa om ett bra redskap att lägga i paketet till den som gillar att träna. Och presenten funkar precis lika bra till den som inte kommit igång än utan kanske behöver en kick för att starta – att se att det faktiskt är lätt att komma igång och göra NÅGOT, vilket gör att man direkt mår bättre i kroppen.

Annons

IMG_4320

Casall triggerpointrulle!

 

Det här är det perfekta redskapet för återhämtning för den som tränar mycket. Rullen har olika ”piggar” som är olika hårda att rulla över och de ger olika effekt. Med rullen kan du öka genomblödningen och cirkulationen i kroppen, vilket kan snabba på återhämtningen! Och du blir mer avspänd. Perfekt de gånger man inte kan få massage…

 

Den som inte tränar får lika stor nytta av rullen. Lägg den under bröstryggen och rulla fram och tillbaka så ökar cirkulationen direkt, samtidigt som man kan öka rörligheten i området – något som gemene man kan behöva.

 

Är du sugen på en rulle? I dag lottar jag ut en. Mejla migoch märk mejlet Casall triggerpointrulle, så är du med.

 

Här är några övningar:

IMG_3708

Bröstryggen

 

IMG_3690

Höftens och lårets utsida

 

IMG_3675

Rumpan och ländryggen

 

Och samtidigt som man rullar får man lite träning av de djupa kontrollerande musklerna i kroppen. Kanon!

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar