Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 14: varningslampor och inre röst

14 december 2012

Puh. Bilen ville nog bara ha lite uppmärksamhet och omtanke :). Jag åkte till Antes Bil i Segeltorp – för övrigt en av de bästa bilmekarna som jag vet här i Stockholm – och de kopplade upp bilen till datorn för att se vad den ville berätta när den tände sin lampa.
Det kan vara något med någon form av insprutningsfördelning (bensin/luft). Det kan även vara att bilen fick en liten luftbubbla i sitt system som tände lampan. Eller så kanske bilen bara ville ha lite omtanke… ;). Jag ska prata extra snällt med den och pyssla om den lite extra några dagar så kanske den blir nöjd ;).

Annons

Foto från www.allcarpictures.com

Det verkar i alla fall inte vara något större fel. En sån där insprutningsdel bytte jag för bara 2,5 år sedan. Märkligt om den gått sönder redan. Eller så kanske det finns fler… Nåja. Bilen går i alla fall fint och inget lyser just nu.

Tänk vad praktiskt det vore om vi människor hade sådana där varningslampor som tändes när något håller på att förslitas eller tappa kraft. En lampa för att musklerna behöver vila. En för att musklerna behöver aktiveras (den lampan skulle nog lysa hos många personer tror jag)! En för att bukspottkörteln jobbar lite för hårt, en med fel blandning socker/fett i maten, en för… Så enkelt att bara läsa av. Och allt vore personligt inställt.

Men kroppen är mer spännande än så. Vi får själva lista ut vad som är bra och mindre bra. Någonstans har vi inbyggda mätare som säger till oss vad vi behöver. Det gäller bara att lyssna noggrant. Lyssna inåt. Och vara i balans. Då får man mycket information. Sen måste man så klart ta tag och göra något åt saken också. Ändra sin livsstil, motionsvanor eller kost. Inte bara döva bort känslan, dra ut glödlampan och låtsas som ingenting.

Skön dag i snön önskar jag!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar