Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 16: håll allt på plats

16 december 2012

I dag blir det ett julklappstips igen. Det jag vill lyfta fram är kompressionstights. Perfekta för att hålla allt på plats i kroppen.

Kompressionstights används främst för att förbättra återhämtningen i kroppen och återblödningen. Genom att de trycker och håller ihop exempelvis vaderna så hindras att allt för mycket blod och vätska stannar där. Det ger en bättre återhämtning och genomblödning.
Samtidigt fyller de en annan funktion: de håller allt på plats! Superskönt.

Annons

Att hålla på plats är naturligt när vi tänker på bysten. Där har vi alltid bra behå som stödjer och stöttar. Men om man bär på några överskottskilon eller har lös hud kvar av olika anledningar – som graviditet eller viktnedgång – så behöver även den huden stöttas och hållas på plats. Utan kompressionstights kan huden lättare skumpa omkring och guppa helt fritt. Det kan ge bristningar och skada stödjevävnaden under huden. Så ett par kompressionstights är suveräna!

De flesta stora märken har sådana tights nu: Adidas, Salomon, Nike, Casall… Och så det nya supermärket från Australien: BodyScience (BSc). Högsta klass – enligt många tester och undersökningar. Visst kostar de lite mer, men de är ooootroligt sköna. Dock är de lite lägre i midjan än exempelvis Salomons, så om du har mycket lös hur kring magen så kan det vara läge att tänka till lite.

Välj modell som sagt efter var du vill hålla fast allt: magen – ger en modell med högre midja, låren – här spelar höjden i midjan inte så stor roll, kärlekshandtag – kan vara bra med högre midja… Eller är det kompressionen och återhämtningen du söker så är ju BCs outstanding, så långt i alla fall…

Sen är även kompressionsstrumpor fantastiskt sköna! Otroligt härligt efter ett pass där man använt fötter och vader mycket. Ett hett julklappstips!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar