Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 16: Polar pulsklocka lottas ut!

16 december 2013

Dagens lucka innehåller en superfin Polar pulsklocka!

FT7 Polar puls kopia

Modellen heter FT7 och är perfekt för dig som motionär. Jag lottar ut den blå/lila modellen.

Med FT7 håller du koll på din puls under träningspasset och du kan se vad du främst tränar: konditon eller förbränning. Det här är en toppenbra klocka med alla funktioner du behöver, utan att vara alltför knepig för motionären. Själv gillar jag Polars menysystem, de känns logiska att hitta i.

Annons

 

Genom att hålla koll på din puls får du svart på vitt hur träningen belastar dig. Du ser direkt hur pulsen förändras och hur hårt du tränar.

Självklart ska man alltid gå på känslan i kroppen också. I bland kan kroppen kännas tung och seg och pulsen vill liksom inte riktigt upp. Då är det bara att lyssna på kroppen och se hur kroppen reagerar nästa träningspass. Eller kanske det är så att du har tränat mycket och hårt de senaste dagarna och din träningsbelastning går i taket? Då känns kroppen trött och tung.

Många gånger tränar man som motionär på alltför hög nivå. Man tror att pulsen måste slå i taket för att ge något. Med hjälp av en pulsklocka kan du lättare hitta din träningszon – och få ut full effekt av träningen.

 

Med FT7 kan du även följa din träning och får hjälp med att hålla koll på när det är dags för nästa träningspass.

På datorn får du tillgång till en presentation av alla dina pass, och du får ett värde på hur mycket passet har belastat dig. Där ser du även när det är dags för nästa pass. Om du kör ett hårt pass är det inte alltid bra att köra ett hårt till för nära inpå. Det gäller att träna smart, inte bara hårt och mycket.

 

Trän bel ex blogg kopia

Det här är en otroligt rolig funktion som jag själv utnyttjar mycket. Emellanåt tränar jag relativt många och  tuffa pass och då ser man hur jag ligger i topp i belastningen, som ovan. Det kan man göra en tid, men sen bör man gå ned igen så kroppen hinner återhämta sig.

Där du ser att min kurva gick ned mot det gröna och var grön någon dag, då var jag sjuk. Sen har jag kommit igång igen, lite lugnt först och sen lite mer igen.

Jag kan även tillägga att jag har ett träningsupplägg som jag följer, från en erfaren tränare. Då ingår tuffare perioder, som varvas med lättare.

 

En pulsklocka är i alla fall otroligt motivarande! Både under själva passet, men också genom att du just kan följa din utveckling. Nu har du chansen att vinna en superfin klocka från Polar.

Mejla mig, som vanligt, och märk mejlet ”Polar puls”. Priset på FT7 är 995 kr. Jag vill ha ditt svar senast fredag 20 december, så meddelar jag vinnaren på 4:e advent. Samtidigt kommer då en ny otroligt fin utlottning…

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar