Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 2: julklapp till ögonen – speciell julklappsrabatt

2 december 2013

Här är ett julklappstips till den som motionerar utomhus: riktigt bra sportglasögon.

pinkkit

Foto www.x-kross.se

 

Jag har provat en massa olika modeller genom åren och varit mer eller mindre nöjd. Och jag kan säga att det är en enorm skillnad på kvalitet mellan de bättre och de sämsta. Här är det verkligen värt att satsa på kvalitet.

Annons

Billiga glasögon från bensinmacken immar, sitter dåligt, blåser igenom och/eller ger dålig sikt.

Riktigt bra sportglasögon sitter bra, de immar inget (eller mycket lite beronde på aktivitet) samtidigt som de minskar blåsten runt ögonen.

Jag själv bär linser sedan jag var 4 år gammal (japp, det har hunnit bli 41 år med linser – någon som har haft längre?) och vet hur mycket man kan bli hjälpt av bra prylar.
Bra sportglasögon gör att man slipper kisa för att minska blåsten runt ögonen – så man inte riskerar att tappa linsen som en följd av att ögonen blir snustorra. Och glasögonen håller borta det mesta av regn och snöblask – något som annars kan göra att linserna simmar iväg med all vätska som samlas i ögonen.

Även icke-linsbärare vinner allt det här med bra sportglasögon. Otroligt skönt!

20131202-095040.jpg

 

X-kross är mina favoriter. Här finns speciella vinterglas som är avsedda för vintersporter. Välj din favoritbåge och kombinera ihop med dina favoritglas. Vissa av glasen har en riktigt bra förbättring av kontrasterna, något som jag tok-gillar eftersom jag har rätt dålig syn. Och det kan skilja så mycket i ljus mellan solgnistrande snö och skuggan.

Nu har X-Kross utförsäljning på vissa av sina modeller, som du hittar här.
Beställ till dig själv. Eller till dina nära och kära. En present jag verkligen tror att du blir nöjd med!

 

Ange koden ”wox” vid din beställning så får du 25 % rabatt!

Gäller ordinarie sortiment, ej kampanjer eller slipning.
Gäller 2 december till 8 december.

 

För den som bär glasögon och som önskar sig slipade sportglasögon med rätt styrka så har X-kross en smart innerbåge för slipning. Läs mer på X-kross hemsida.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar