Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 23: insättning på snällhetskontot

23 december 2013

I dag har jag igen haft lite svårt att få ut mitt inlägg här på bloggen. Så jag skriver ett nytt nu, när det ändå är kväll. Som även får leva imorgon med sin klokskap (?).

Hela dagen i dag har jag stött på snälla och hjälpsamma människor. Mitt i julstöket. Det är så underbart! Lampor på min bil har inte funkat och jag fick påstötning från besiktningen att jag måste fixa dem snarast, så jag åkte till Mekonomen och handlade.

Annons

Hos Mekonomen hängde killen i kassan med mig ut och monterade mina nya torkarblad på bilen. Supersjysst! Jag blev så glad. Jag hade inte ens bett om hjälp.

 

Sen till Antes bil i Segeltorp (Stockholms bästa bilmek, jag skojar inte. Ett av de få ställen där jag inte känner mig lurad när det gäller bilar…)  De hade fullt upp. Men de tog tid för att byta lamporna på min bil. Utan att jag bokat tid. Men de hade sagt att jag kunde komma förbi så skulle de se om de kunde fixa min bil emellan annat.

 

Men vem f-n kommer på hur de ska gömma glödlamporna i bilarna? Allvarligt! Lamporna ovanför nummerplåten där bak innebar att hela bakstycket på bakluckan fick monteras ned som ett plastbygge i lego, och delar på utsidan plockas bort för att nå glödlampan! Helt märklig konstruktion. Ändå var den tydligen rätt bra. Nåja, nästan en timme tog det att byta lamporna. Så otroligt snällt!

 

Själv bidrog jag till ”snällhetskontot för mänskligheten” genom att ge övningar till en bekant som har fått diskbråck. Hon fick några övningar för att få igång sina djupa rygg- och magmuskler. Skoj att kunna hjälpa till!

 

Dagens klokhet är att stanna upp och softa lite. Och bidra till ”snällhetskontot för mänskligheten”. Hur kan du göra en god gärning, eller göra en människa glad? Det behövs ofta så lite. Ge mänskligheten i stort en julklapp i form av en snäll gärning och en hjälpande hand.

 

Vad har det här inlägget med träning och hälsa att göra? Att vara snäll och att omges av snälla människor innebär att man blir glad och harmonisk. Eller kanske framför allt att SE det snälla som andra människor gör till en själv, och att uppskatta det! Det bidrar i högsta grad till bättre hälsa!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar