Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 24: GOD JUL

24 december 2012

Då är Dagen med stort ”D” här. Julafton. Barnens storhelg. Dagen då allt ska hända. Man ska vara snäll, man ska vänta, man ska vara sams med en massa släktingar man kanske aldrig annars träffar, man ska äta ovanlig mat, man ska… Men minns samtidigt att man faktiskt inte behöver göra något alls. Man kan bara ta det som det kommer. Ta dagen med ett leende.

Annons

Mitt tips vid julbordet är att komma ihåg att vi blir mätta på en smak i taget. Att blanda en herrans massa smaker och rätter gör det lättare att överäta. Så om du vill öka chanserna att bli ”lagom” mätt – välj ut några maträtter som du håller dig till. Tugga långsamt och njut. Och sluta när du är mätt.

Mellan måltider, godis och snacks – ta en promenad ute med dina kära. Tänk så skönt att göra något nyttigt tillsammans.

Ägna några minuter eller någon timme åt att sprida julglädje till personer som kanske är ensamma under julhelgen. Det kan vara en släkting, vän, granne eller annat. Ett telfonsamtal eller ett kort besök kan göra underverk för personen. DET är sann julglädje.

Själv ska jag hälsa på min mamma som ligger på rehabiliteringsavdelning efter hjärtoperation. Hon kan tyvärr inte fira julen hemma i år men i gengäld hoppas jag att vi får många jular tillsammans framöver. Tack och lov har jag hunnit bli bättre från min förkylning så jag kan få ge henne en varm julkram. Annars hade jag fått köra dit mina barn som hade fått hälsa på mormor och ge henne lite gotter och någon present. Och det viktigaste av allt: en kram och en stunds närvaro. Att smitta henne med förkylning med nysningar och hosta vore ingen ”hit” nu när hon har opererats via bröstkorgen.

God jul alla fina! Låt dagen gå i lugnets och glädjens tecken.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar