Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 3: uppskatta allt fint omkring dig

3 december 2012

Mina tankar dröjer sig kvar hos Camilla, vars blogg jag läste igår. Camilla är en tidigare kollega till mig som berättar mycket öppet i sin blogg om sin cancer och sin längtan att fortsätta leva. Camilla skrev igår att hon inte vet om hur många advent hon kommer att fira. Hon önskar fira tiotals till, men samtidigt vet hon inte om det blir någon mer.

Annons

Så tanken idag är att uppskatta allt fint som du/jag har omkring oss. Tänk om det här är din/min sista advent. Vad skulle du göra då? Är det något som du skulle vilja lägga till? Eller något du skulle välja bort? Testa att göra det idag. Så klart ska du inte spendera hela din besparing på en gång eller prova att hoppa ned från ett hustak, eller något annat knasigt – utan mer titta på alla relationer som du har omkring dig. Alla fina möten. Alla fina händelser och upplevelser. Prova att göra dem ännu mer levande och starkare.

Kanske det är att  njuta extra mycket av varje tänt ljus. Njuta extra mycket av den där goda koppen kaffe. Tillbringa mer kvalitetstid med barnen och leka, skratta, busa, läsa, berätta och bara finnas för varandra. Eller tillbringa mer tid med partnern, vara honom/henne nära, prata, möta, SE, skratta med… Kanske ringa dina närmaste vänner och släktingar och berätta hur mycket de betyder för dig. Eller stanna upp, mitt på gatan, och känna hur skönt kroppen lever med hjärta, lungor, blod och tankar.

Låt dagen bli en lång upplevelse. Att likt ett barn med öppna ögon uppleva så många detaljer som du kan i din omgivning – som om det var första (eller sista) gången.

I dag ger jag extra mycket kärlek till alla fina i min omgivning. Och den första som får kärlek är DU som läser det här. En lååång varm kram just till Dig. 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar