Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 4: tips på hårda paket – och utlottning!

4 december 2013

Hårda paket under granen är något av de bästa, tycker jag. En julklapp som räcker ett tag samtidigt som man får sig lite kunskap till livs.

Här är tips på några av mina favoriter:

 

Löpning och kondition

IMG_4646

Annons

För den som tränar mer konditionsträning är den här boken kanon! Den är rätt ingående så det krävs att man är rätt intresserad, men för den inbitne som vill veta mer är den ett fantastiskt uppslagsverk!

 

IMG_4651

En lite mer lättläst bok om löpning är Spring snabbare med tips från Runners World. Med en massa tips om hur du kan bli just en bättre löpare.

 

IMG_4652

Och för den som vill ha löpning i mer romanform är den välkända boken Born to run ett måste.

 

 

Mat och näringslära

Maten ligger mer i fokus än någonsin just nu och det finns ett enormt utbud med olika böcker för olika dieter. Själv bekänner jag mig inte direkt till någon utan anser att olika sätt att äta passar olika personer. Här är några bra böcker inom ämnet i alla fall:

IMG_4658

Ett sötare blod är en fantastiskt bra bok med information om hur vi människor reagerar på allt socker vi får i oss, och hon tittar genom ett vetenskapligt perspektiv på den fettskräck som vi levt i under lång tid. Mycket bra och tankeväckande bok!

 

IMG_4655 IMG_4654

Mat för hjärnan är en av mina favoritböcker och jag lyfter upp den trots att den har några år på nacken. Otroligt bra skriven om hur hjärnan reagerar på vår samtid och det vi äter. Samma författare, Charlotte Erlanson-Albertsson, har även skrivit en kokbok i ämnet.

 

IMG_4656

En underbart rolig – och samtidigt ytterst tankeväckande bok – är Mindless eating. En bok där man tittar på hur vi egentligen äter och vad våra matvanor styrs av. En bok späckad med intressanta ”experiment” på personer för att se vad som styr vårt ätande, mättnad, hunger och val.

 

IMG_4645

För den som verkligen vill veta mer så är Idrottsnutrition en bibel. Kanonbra bok med en massa fakta och vetenskap.

 

 

IMG_4647

Slutligen vill jag tipsa om Terese Alvens viktiga bok ”Viktig”. Hon skriver om sitt matmissbruk och sin resa fram till att hon i dag har den under kontroll och lever sunt.

 

Återhämtning

IMG_4644

För den som tränar mycket kan även en bok om återhämtning vara på sin plats. Det är ju balansen mellan belastning och vila som ger resultaten.

 

Andra böcker som handlar om vår hälsa och som är sköna att läsa, lite mer som romanform och i form av kloka ord – vilket också ger återhämtning – är följande favoriter.

 

IMG_4648

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra av läkaren Nisse Simonson. En lättläst tänkvärd bok som knyter an oss människor till vår historia som vandrarfolk och ”stenåldersmänniskor”.

Varför växer gräset är en av mina favoritböcker som jag plockar fram med jämna mellanrum för att läsa en sida. Tänkvärda små berättelser som är fina att bära med sig. De handlar om allt kring livet i stort och smått.

 

Utlottning!

IMG_4650

I dag lottar jag ut tre signerade exemplar av min senaste bok, utgiven på SISU Idrottsböcker i november 2013: ”Träna med gummiband”. Rykande färsk alltså! I den finns en mängd övningar liksom träningsprogram. Och lite fakta kring det här med att träna med gummiband. Mejla mig på [email protected] så deltar du i utlottningen! Märk mejlet med ”gummiband”.

 

IMG_4647

Jag lottar även ut ett signerat exemplar av Terese Alvens bok ”Viktig”. Mejla mig på [email protected] och märk mejlet ”Viktig” så är du med där.

Mejla mig senast lördag 7 december, så meddelar jag på söndag 8 december vilka de lyckliga vinnarna är.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar