Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 5: ge en stund tillsammans

5 december 2012

Snön vräker ned utanför fönstret idag och på radion pratar de om trafikkaos – det mesta står stilla här i Stockholmstrakten. Och det som rullar – det rullar långsamt. Vilken tur att jag har en hemmajobbardag idag.

Annons

Utsikt från mitt altanfönster just nu

Dagens lucka innehåller tankar om julklappar. Många ger julklappar till både stora och små, och ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska ge till ”han-som-har-allt” eller ”hon-som-inget-vill-ha-eller-inget-behöver”. Men ändå känner man sig kanske ”tvungen” att ge en julklapp, för man får nog något tillbaka. Mitt tips är… (ni som har följt mig genom åren vet nog nästan vad som kommer nu)… en stund tillsammans.

I dag är det nog tid som är den största bristvaran i samhället. I alla fall för oss här i västvärlden. Alla springer runt i sina egna liv och jobbar, fixar, grejar. Det blir lätt att man rusar förbi varandra, eller rusar parallellt med varandra. Men det är inte alltid som vägarna korsas. Mötena blir färre och tiden att sitta ned och umgås försvinner allt mer. Jag tror ju på det här med att samlas, sitta runt lägerelden och prata med varandra. Vi är sociala varelser som trivs tillsammans och som behöver möten, och då menar jag möten ”in real life” alltså inte bara via internet eller telefon.

Så ge julklappar som innebär en stund tillsammans. Jag ser så klart att det gärna dessutom innehåller någon härlig form av rörelse. Det kan vara en timmes promenad tillsammans med efterföljande kopp kaffe eller brunch. Det kan vara att testa ett nytt pass tillsammans. Att gå på yoga och sen sitta ned och prata om det som dyker upp. Att gå och simma och sedan ha en skön stund i den varma bastun. Att ses hemma hos någon och fixa naglar, hår, smink eller vad man nu kanske tycker är skoj och intressant. Eller att gå på museum eller en utställning tillsammans. Gå och lyssna på en konsert och njuta härlig musik. Hitta helt enkelt något att göra tillsammans. Och ge det i julklapp. Den julklappen har så mycket mer värde än bara pengar.

Här är förra årets pepparkaksborg. Kanske det blir en ny modell skapad idag!?

I dag stod det ”bada eller baka” i barnen julkalender. Kanske blir det baka, sa killarna, för vi kanske inte kommer iväg med bilen till badet. Men det blir hur som helst en fin stund tillsammans. Och det är ju perfekt väder för att baka och mysa hemma: helt vitt och vintrigt. Först baka och fylla huset med god doft och sen sitta och provsmaka och prata. En skön femte december önskar jag dig!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar