Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 6: en hjälpande hand

6 december 2012

I går snöade det som tusan här i Stockholm. I alla fall med stockholmares ögon sett. Ni norrlänningar skulle nog tycka att det bara var som en vanlig dag. Men här stannade trafiken på alla håll, bussar ställdes in, tåg ställdes in, bilar fastnade, skolor stängdes… och ingen snöplog syntes till. Visst var de säkert ute och plogade så gott de kunde men de hann helt enkelt inte med. Och framför allt inte på de mindre gatorna i förorterna.

Annons

Det gjorde att det stod ett pärlband av bilar längs en lite större gata där jag bor. En bil längst fram började slira och spåra, och fastnade. Och då blev alla de andra bakom tvungna att stanna. Och så fastnade de också.
Det fina var att alla människor då började hjälpa varandra. De som skottade sina uppfarter kom ut och hjälpte till att skjuta på bilarna. Förare till andra bilar kom ut och hjälpte varandra. Helt enkelt, riktigt gemytligt. Fattades bara lite kaffe och pepparkakor.

Själv var jag ute och skottade fram flera bilar och puttade på andra som stannat. Och så skottade jag fram min granne. Hon är ensamstående och äldre och orkar inte skotta all snö som föll så fort. Så hon blev instängd. Hon blev otroligt glad när jag skottade hennes uppfart, gång och trappa. För mig tog det bara 10 minuter extra. För henne hade det tagit en hel dag. Så enkelt att hjälpa till. Och så mycket glädje man får tillbaka.

All den här snön föll under natten och fram till klockan 15.

Så dagen idag är en dag då jag reflekterar över hur jag kan hjälpa andra personer i min närhet. Det kan vara med stora eller små saker. Men julen handlar ju om att ge (som min 9-åring så fint sa den dagen han skottade fram vår granne förra veckan). Och man kan ge på olika sätt. Och att ge i form av att hjälpa är ett bra sätt. Det kan vara att hjälpa direkt och konkret. Eller att hjälpa genom att stödja någon organisation som man känner för och där man vet att pengarna/hjälpen kommer fram till de utsatta.

Hur kan vi ge en hjälpande hand till någon medmänniska? Det kostar så lite. Och gör vanligen enorm skillnad! Det du ger, det kommer igen mångfalt. Så ge kärlek och vänlighet så får du mångfalt igen det.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar