Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 7: det lilla är det stora

7 december 2013

Imorse, precis när jag skulle kliva upp, knackade det försiktigt på min sovrumsdörr och in kommer mina söta barn med den här överraskningen:

20131207-105941.jpg

Jag hade hört att de var uppe, men inte att de stökade i köket. De hade fixat en omelett med skinka och tomat, en god latte dekorerad med små hjärtan, levande ljus och en liten efterättsskål med saffransskorpor, russin och mandel. Sötnosar!

Annons

20131207-110018.jpg

I går överraskade de mig med att plocka ihop en fin fika till oss alla med lussebullar, julmust och en latte till mig.

Jag visade då hur otroligt glad jag blev, från mitt hjärta, de log och myste. Och smög ut ur köket och tisslade lite om en ”hemlis”. Tydligen var det då de bestämde att fixa frukost till mig idag.
Positiv feedback :)!

 

Såna här små handlingar i vardagen, är så fina att få. Jag brukar överraska med småsaker i vardagen, och barnen gör sånt som de vet att jag gillar. Av ingen annan anledning än att se hur glad den andra blir. Glädjen att glädja andra.

Det är såna här små handlingar som bygger det stora, oavsett det handlar om barnen, om partnern, vännerna eller andra viktiga relationer. Det kostar vanligen nästan ingenting, förutom lite tid och tanke för att sätta sig in i vad den andra skulle tycka bäst om.

 

Visst är det otroligt fint med en stor resa, lyxig semester, göra något stort tillsammans. Men det är ju tiden där emellan som är livet. Som färgar vardagen och som bygger den där fina känslan av kärlek, omtanke och gemensak.
Självklart har jag det inte heller rosenrött med mina barn hela tiden, utan det är vardag här med. Men just i vardagen kanske det är ännu viktigare att göra det där lilla.

hjärta
Det kan vara att lägga en lapp med ett handritat hjärta på den andras plats, skriva något fint ord, messa något litet fint, krama om den andra, stryka/smeka när man går förbi, pussa/kyssa i nacken, möta blicken och känna kärlek till den andra, säga ”jag älskar/uppskattar/håller av dig”… Vad du uttrycker beror så klart på hur nära relation ni har.

 

Så idag är dagen för de små kärleksfulla handlingarna. För det är ju de som är den bästa julklappen. Och som kommer att färga känslan inför julens ledighet med värme och omtanke – istället för stress och irritation.

Frukosten? Smakade ljuvligt!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar