Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lucka 8: 15 minuter om dagen

8 december 2012

Morgonen här hemma startade lugnt. En skön sovmorgon. Härlig frukost med barnen och samtal om stort och smått. Sen kom killarna på idén: att springa ut nakna och rulla sig i snön utanför vårt hus. Observera att vi inte har någon bastu…

Annons

Men det var minus kläderna på mina barn idag…

Skratt och stoj, av med kläderna, ut och springa i snön och så en snöängel. Och in i duschen för att värma. Antar att det är den finska ådran i deras blod som kallade …

Jag har som mål att varje dag skratta och umgås med mina barn 15 minuter. En kvart. Bara finnas till för dem. Det låter som väldigt lite. 1/96 del av ett helt dygn. Men det är faktiskt en hel del. Umgås du med dina nära 15 minuter varje dag? SER du dem varje dag? Alltså tittar dem i ögonen, lyssnar, finns där för honom/henne?
Den här snöängelhistorien blev ett ypperligt tillfälle för skratt, skoj, närhet, bara vara.

När man är förälskad SER man den andre varje gång man möts. Man speglar, möter, vill vara nära. När barnen är bebisar SER vi dem också i ögonen. Speglar, tittar, vill lära känna, vill höra och se.
Men när dagarna och veckorna går så är det lätt att gå förbi varandra. Vi går bredvid varandra, vi går parallellt. Vi tror att vi känner den andra och tar inte längre reda på vad som händer. Om det verkligen är som vi tror, eller om den andra har förändrats.

Tänk att möta dina nära och kära idag, som om det var första gången. Som om barnen var bebisar. Som om du var nyförälskad i din partner.

Testa att tillbringa 15 minuter tillsammans med dem i dag. Att ägna din fulla uppmärksamhet. Och kanske skratta och ha skoj. Det är mötena i livet som är viktiga. Det är dem vi minns och bör samla på.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar