Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Lyckas med nyårslöftet

2 januari 2014

Hur gick det på nyårsafton? Gav du något nyårslöfte, fast du kanske inte tänkt dig det? Eller gav du ett som du tänkt? Eller skippade du hela löftesgrejen?

 

Cork Shot Out From a Bottle of Champagne

 

Allmänt kan man väl säga att nypåkomna nyårslöften som fattas mellan champagneskålarna klockan 23.55-00.10 på nyårsnatten vanligen inte brukar vara helt igenomtänka. Och om det nu råkade bli ett sådant löfte så kan du ju se OM det går att modifiera det… Om du känner att det inte var helt genomtänkt, alltså…

Annons

 

För att nå sina mål med tankarna om det kommande året så gäller det att just se hur man ska nå målet. Att sätta mål är ju enkelt. Men att nå dem är det som är utmanande.

 

Ofta går de första 2-3 veckorna som en dans. Motivationen är hög, viljan finns där. Nu tusan ska det ske! Men i takt med att vardagen rinner på, situationer uppkommer, vännerna vill ha sitt, kanske något händer inom familjens struktur, arbetet/studierna kräver sina timmar – och mer därtill… så börjar man skjuta på de där goda vanorna. ”Äsch, idag hinner jag inte. Men imorgon. Då!”

 

Fast när morgonen kommer knackar nya händelser på dörren och det blir inget då heller. ”Jag tar igen allt imorgon i stället” tänker du kanske då. Fast när den tredje dagen kommer så har du samlat på dig flera timmars motion, som du skjutit framför dig, och… mjaaa… gör inte halsen liiite ont?

 

Då är det dags NU att damma av de nya vanorna och föresatserna. Och framför allt se om dina planer verkligen är realistiska. Kanske du i stället ska sikta på att motionera varannan dag? Eller tre gånger i veckan? Mellan motionspassen vardagsmotionerar du aktivt så du håller igång. Då blir motionen av, som du har tänkt dig, och du känner dig framgångsrik. Varpå motivationen ökar.

 

Om du strävar mot att gå ned i vikt till ett visst datum ser du i stället över om viktnedgången verkligen är realistisk, hur mycket ska du tappa varje vecka? 0,5 kg brukar vara ett generellt värde. Fungerar det för dig i din vardag? Fixar du de förändringar som krävs för att nå den viktnedgången? Om inte – vad ska du göra i stället? Planera om dina dagar så du kan äta bättre och röra dig mer. Eller sänka kraven på din viktnedgång.

 

Så ta veckan till att se över dina planer. Eller skaffa dig en personlig tränare som stöttar dig på vägen! Du vet väl att du kan anlita din favorit PT via nätet nu? Gå in på pto.nu och se alla kompetenta PTs som kan coacha dig mot dina löften. Välj din favorit PT trots att ni bor på olika orter.

20140102-193246.jpg

 

Den bästa tiden att starta nya vanor på är: NU!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar