Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Magövningar utan att stå på knä

26 april 2010

Jag en kvinna på 53 år har enligt bmi fetma. Jag är knä op sedan -08 har en protes , jag har hundar och jobbar heltid på sjukhus så jag går mycket, men jag har även diskfel i nacken o rygg. JAG VILL GÅ NER I VIKT. Min fråga är hur gör jag magträning utan vanliga sittups(ont i nacken) och jag kan inte gå ner på knä för att göra rörelse.Räcker det med daglig träning på ca 15-20 minuter förutom , mina hundpromenader för att öka min kaloriförbrukning?

Annons

Hej!
Vad bra att du fortsätter promenera så mycket som du kan! Riktigt bra.
All rörelse förbrukar extra kalorier så ju mer du rör dig desto lättare tappar du i vikt. Om du dessutom samtidigt ser över hur du äter så du skippar allt småätande och alla onödiga sötsaker så går det ännu fortare. Perfekt att du har slutat med godis. Se även upp med läsk, bullar och fika.

För att träna magen utan att stå på knäna och utan att involvera nacken så kan du stå på ett ben. Så fort som du står på ett ben så spänns de djupa magmusklerna. Perfekt träning – och mycket bättre än situps! Du kan även sitta på en vanlig stol och lägga händerna vid sidan av dina lår. Dra in naveln något mot ryggraden, luta fram kroppen lätt och tryck ned händerna i stolen så du försöker lyfta upp sätet från sitsen någon millimeter. Då spänns också magens muskler.

Eller stå med ansiktet vänt mot en vägg och lägg ena handen mot väggen i axelhöjd med rak arm. Fötterna är i höftbredd och ryggen har naturlig svank. Tryck handen försiktigt mot väggen framför dig och känn hur magens muskler spänns.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar