Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mässan ”Allt för hälsan”

9 november 2012

Mässan ”Allt för hälsan” går nu här i Stockholm under fyra dagar. Jag åkte dit idag på förmiddagen och strosade runt några timmar, hälsade på kollegor, bekanta, testade lite prylar och hade det allmänt trevligt.

Annons

Måste dock säga att träningsdelen av mässan kändes ovanligt liten. Eller så är det för att mässan är i stora A-hallen nu som det kändes mindre än förut. Däremot fylldes hallen upp av skönhetsprodukter, nötter, salvor, krämer, behandlingar, handväskor (vad nu det har med hälsa och träning att göra), stickade tröjor (hälsa?) och annat blandat. Ändå var tanken med årets mässa att träningen skulle prioriteras till förmån för alla prylar som inte har med träning och hälsa att göra. Det har väl gått så där känns det som…

Här är några axplock:

De nya superkompressionsplaggen från Body Science (Bsc) finns nu här i Sverige! Direkt från Australien, importerade av Searle Dembo. Suveränt effektiva. Ska testas på riktigt i höst.

Och så sprang jag på Björn Lindgren, en härlig kollega sen många år, som gör underverk med formen hos motionärer med sin ”World of Shapes”. I deras monter kunde man få en allmän scanning av kroppshållningen och göra fettmätning.

I träningsdelen av mässan hade en stor aktivitetsyta ställts till förfogande. Där ställde Spartan och Nordic Gym ut träningsutrusning och där fanns cirkusträning för de som ville prova. Utöver den här stora prova-på-ytan kunde man på andra ytor testa på yoga och mjukare träning med österländska inslag.

För den som vill lära sig mer om löpning och förbättra löpsteget finns Spring Snabbare på plats. De sprang omkring med flera olika grupper. Men grundaren, Fredrik Zillen, sprang nog så fort att jag inte hann med, för när jag skulle hälsa på honom och ta en bild var tillfälligt ute och sprang annanstans på mässan.

Och så mötte jag kreativa Shirin Djavidi som fanns på plats och pratade om sin senaste bok.

Formen kunde testas på flera ställen. Allt från friskvårdskollen till hållningsanalyser och fettmätning i olika montrar. En spännande nyhet är sättet att mäta kroppshållningen på som Quick Posture gör. Där får man verkligen fram exakt hur kroppen ser ut under belastning. Kön var lång till testning när jag var där, så jag ska återvända en annan gång.

Drivna Fredrik Paulun fanns så klart på plats med en stor och fin monter med en massa produkter från eget sortiment. Törsten släcktes  med kokosvatten

Det absolut mysigaste cafeet hittade jag dock i delen där Winter Show huserar. Där hade Tott byggt upp ett helfint afterskiställe som är väl värt en avkopplande visit.

I Winter Shows avdelning hittade jag också den roligaste prova-på-utmaningen. Att hoppa ned från en ställning till en jättestor uppblåst ”hoppborg” där nere. Ett fall på cirka 8 meter. Hoppmadrassen fanns i Bjursås Ski Centers monter.

Glad innan.  Hmmm… ska jag…

Ja, jag ska! Wiiihoooo!

Och så en mjuk landning.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar