Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mat i MATsäcken eller godis?

13 september 2013

Mot Birka och vikingarna! Idag är jag klassförälder och åker med min 10 åring och ett gäääng andra fjärdeklassare på båtutflykt och heldag på Birka. Bäst att passa på medan barnen vill ha en med. Sen blir man nog mest pinsam.

Annons

20130913-102637.jpg

Det är skönt att se att det finns riktlinjer från skolan för vad en matsäck får innehålla. Inget godis. Ingen läsk. Bulle och kaka går bra för att fika men inget godis.
Jag har hört skräckexempel från kompisar som är lärare i andra skolor o där har vissa elever haft en påse bullar och en påse godis med sig i stället för mat. Och 2 liter läsk att dricka. Trots att det finns rekommendationer om vad som ska finnas i MATsäcken. Mest synd tycker jag om barnen vars föräldrar inte hjälper dem att göra bra val.

En solig och fin dag. Mot Birka. Med ena sonen. Underbart! Fånga dagen! Eller som Camilla K skulle ha sagt: Life is what you make it.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar