Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mer muskler med en crosstrainer?

8 april 2010

Hej! Jag är mamma ledig och vill börja träna på min crosstrainer. Jag är normalviktigt men har mammamage kvar. Hur får jag bort magen och kan jag bygga muskler om jag kör tungt på crosstrainern? 

Hej!
Grattis till ditt barn! Och vad härligt att du känner att du vill komma igång igen och komma i form.
För att få bort mammamagen är det de djupa magmusklerna som du ska träna. De här musklerna får viss träning när du använder crosstrainern, när du går och står på ett ben spänns de djupa musklerna för att stabilisera kroppen. Samtidigt gäller det att lära hjärnan och kroppen att magens muskler ska hållas in nära kroppen, inte finnas några decimeter framför ryggraden som om det fortfarande låg en bebeis i magen. Här handlar det mycket om medvetenhetsträning. Du hittar bra övningar för stabiliteten här i andra ilägg som jag skrivit.

Annons

crosstrainerEn crosstrainer från Tunturi som bland annat säljs via Budo-fitness webbshop.

Med en crosstrainer tränar du främst konditionen. Inte så mycket muskelstyrka och det är svårt att bygga upp muskelmassa med en crosstrainer. Om du kör riktigt tungt – så tungt att du måste använda muskelkraft för att dra runt tramporna – så kan du så klart öka benens styrka och därmed bygga mer muskler. Det samma gäller för armarna om du använder handtagen och överkroppen aktivt. Så växa belastning när du kör.

För att verkligen bygga mer muskler bör du styrketräna och det kan du göra hemma med egen kropp eller med gummband eller boll. Nu i maj kommer min nya bok ”Forma kroppen” ut på ICA förlaget och där visar jag bra hemmaövningar med egen kropp och boll.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar