Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mer synliga muskler

19 november 2013

Hejsan,
Jag har tränat hårt ganska länge och har fått bra resultat, men musklerna syns inte som jag vill.
Jag har blivit väldigt ”grov” enligt mina vänner och familj, men skulle vilja har mer synliga muskler.
Jag har stora muskler men ändå mycket att arbeta bort, så min fråga är hur ska ja fortsätta min träning för att få synligare muskler? Ska jag äta mindre och träna som jag gör (5ggr i veckan) eller ska jag äta mer och försöka öka i vikter ännu mer? MVH William

Annons

 

Hej!
Det är jättesvårt för mig att säga eftersom jag inte vet hur du äter idag (vad, när, hur mycket mm) – eller hur du tränar och rör dig utöver din styrketräning.

Generellt bör du se över vad du äter. Det är maten som spelar stor roll för hur väl dina muskler syns – alltså hur mycket underhudsfett du har. Dra ned på mängden kolhydrater generellt (som potatis, ris, pasta och liknande) och ät bra mat som protein (lax, ägg, kyckling, kött) i kombination med grönsaker. Sök gärna upp en tränare som kan göra en kostregistrering på dig, så ser ni exakt hur du äter, vad du behöver respektive får i dig idag.

Börja röra dig mer under dagarna, som att promenera för att få igång förbränningen. När promenaderna känns bra kan du öka intensiteten och börja jogga/springa – så klart beroende på hur stor du är och hur dina leder klarar av belastningen, men börja med promenader.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar