Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Midsommar

21 juni 2013

I morse vaknade vi här hemma till en solig och fin morgon med lite svalkande fläkt. En underbar dag helt enkelt. I kalendern står det Midsommarafton. Ett påfund som vi människor kommit på.

Du kanske hör i undertonen av det jag skriver att jag inte är så där otroligt mycket för storhelger. Jag tycker att det så lätt kan bli påklistrat, fullt av orimliga förväntningar – och alla har olika förväntningar som inte kommuniceras ut och som inte går ihop med varandra. Då är dagen som upplagd för missförstånd, irritation och missnöje.

Annons

Visst är midsommar fint och härligt! Mitt tips är att ta det för en dag som alla andra, men kanske ägna de nära och kära en extra tanke och tillbringa extra avkopplande tid med dem. Skippa alla förväntningar och ta dagen som den kommer. Lägg ned många av de stora ”måstena” och prata med de andra runtomkring dig kring de ”måsten” som du vill ha kvar.

Och värm upp ordentligt innan smågrodorna och brännbollslöpningen – alltså värma upp musklerna så du inte sträcker dig, och värma upp led-muskelsinnet så du inte trampar snett. Alltför många muskelsträckningar händer just vid brännbollsrusher – och så är man skadad i någon vecka.

Själva kommer vi att tillbringa dagen med två nära familjer och vänner till mig. Det blir bad för den som vill på dagen. Vill man inte bada kommer man till knytismiddagen på eftermiddagen. Och stannar så länge som man vill. I år blir vi 10 vuxna och 11 barn, så det lär bli fullt hus.
Innan vi åker iväg ska vi ut på en cykeltur för att göra något fysiskt tillsammans.

En riktigt skön dag önskar jag dig!

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar