Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Min räddare i nöden

24 juni 2013

Även solen har fläckar såsom David säger. Eller rättare sagt så bara han flinar och säger ”jaha, är det dags nu igen…?”

Så här var det från början:
I går var mina barn hos kompisar och jag skulle hämta hem dem. Jag hade varit ute med bilen till Huddinge Sjukhus för att lämna tillbaka min EKG apparat för analys. Så jag svängde förbi kompisarna för att säga att barnen skulle cykla hemåt. Dock fick jag inte med mig rätt nyckel till den ena cykeln. Hrrrmmm. Så den skulle in i bilen.

Annons

I bilens baklucka låg redan en studsmatta ihopplockad, som vi fick av mina goda vänner på midsommarafton. Ja, jag veeeet att jag skulle ha lyft ur den tidigare, men det hade jag inte.
Så in med en stor 26 tums cykel ovanpå järnrör och pinnar och en säck med nät och matta. Jag lyfte lite extra högt för att få in den. Och då… Aj, aj, aj, ett revben låste sig bak i ryggen. Så där stod jag med en cykel som hängde halvt ut genom bagageluckan fastfrusen i ett krampaktigt ”AJ”. Min första tanke var ”tusan också”. Och den andra var ”hoppas David har tid för mig imorgon!”…

Barnen kom och gemensamt fick vi in cykeln (snälla barn jag har!). De fick gå hem medan jag körde. Ut med cykel. Och med studsmatta. Som för övrigt även monterades – lika bra när vi ändå var i gång…

I dag ringde jag till bästa David FelhendlerAccess Rehab som kan få loss det mesta i kroppen. Och jaaaa! Jag fick en tid i dag. Direkt känns det mycket bättre.

Nu blir det promenader i dag och imorgon, innan jag kan börja springa igen. Revbenet låste sig rätt rejält och det gör att hela ryggen snabbt drar ihop sig.
Orsak? Stress, lite för lite rörlighetsträning i ryggen, länge sedan jag var och fixade kotor och liknande hos David (dvs en del småskräp som påverkade). Och ett lyft så var det kört.

Så mitt råd är: gå regelbundet på checkar hos naprapat, sjukgymnast eller liknande. Framför allt om du tränar (mycket), stressar och/eller har stillasittande eller monotont arbete. Det räcker med 4-6 gånger per år, om du gör det regelbundet. Då kan du hålla småproblemen i schakt och ta dem innan de blir akuta. Själv ska jag skriva in det i min kalender.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar