Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mindre byst

8 maj 2011

Jag undrar om man kan göra några speciella övningar som kan reducera fettet i brösten?Har inga besvär av den alls. Jag har gått ner från 83 kg till 77 kg, men tycker inte att bysten blir mindre. Skulle bli jätteglad om du har några råd att ge mig. Tack på förhand Eva

Annons

Tack för din fråga. Det är generellt svårt att minska i fettmängd över ett speciellt område på kroppen – oavsett det är bysten eller magen, låren eller rumpan. Vi har alla våra ställen där fettet ansamlas och som vi spar på längre.
För att minska fettmängden gäller det – precis som du säger – att minska fettmängden i hela kroppen. Då får man vanligen även effekt på det specifika området som man vill komma åt. Men hur mycket som tas just där är som sagt helt individuellt.

Du har redan tappat en del kilon. Mitt råd är att du behåller din nya vikt ett tag och ser vad som händer i kroppen. Ofta fördelas fettdepåerna om under någon veckas tid, och det är först då du kan se om bysten minskar något eller inte. Om du bär på mer övervikt kan du försöka tappa några kilon till. Ät sunt och motionera mer, så behåller du din muskelmassa när du går ned i vikt och tappar mer i rent fett.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar