Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mindre depression med motion

12 maj 2014

Att motion och fysisk aktivitet påverkar oss positivt vet nog alla vuxna i Sverige. Både fysiskt, emotionellt och mentalt. I tider då det råder en lätt träningshysteri bland de som tränar, och där råd ges att man när träna hårt minst två pass om dagen så passar det extra bra med en studie som visar på att även det lilla räknas. Och att störst effekter i vissa fall uppnås hos de som går från inget till lite. Det behövs inte så mycket för att få effekt. Allt du gör är bättre än inget.

Annons

Idrottens Bokklubb skriver i sitt sista nummer om träning och mental ohälsa. De hänvisar till en studie där drygt 3.700 tjänstemän undersökts gällande kopplingen depression, ångest och utmattningsdepression och fysisk aktivitet.

20140512-161617.jpg

De som blev mer aktiva verkade lida av mindre av dessa tillstånd. Och hör var effekterna störst hos de som gick från att vara inaktiva till att vara lite aktiv.
De som istället blev mer inaktiva i studien ökade risken för mental ohälsa.

Så börja motionera om du är inaktiv. Och fortsätt om du redan är igång. Det behövs inte alls två tuffa pass om dagen utan allt är bättre än inget. Och extremt mycket kan istället också leda till mental ohälsa.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar