Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Minska omfång lår och rumpa

29 mars 2012

Hej!
Jag har så enormt stora lår och rumpa, det ser så dumt ut till min överkropp och mina 160 cm. Jag vill inte visa min underkropp längre. Ska jag satsa på en rejäl diet? Hur ska jag träna? Jag har varken tid eller råd med att gå till ett gym. vad tror du kan vara det bästa för mig att göra för att få smalare underkropp? Tack för svar

Annons

Hej!
För att få en annan proportion på kroppen så kan du satsa på att styrketräna överkroppen det vill säga rygg, armar och axlar. Mer muskler och mer form på överkroppen gör att underkroppen ser mindre ut. Det här kan du träna hemma med hantlar, vattenfyllda pet-flaskor eller andra vikter. Leta efter bra övningar på youtube – där finns mängder.

För att påverka underkroppen kan du promenera. Jag vet inte om du motionerar något idag, men av ditt brev så får jag uppfattningen att du är relativt inaktiv. Starta med promenader, gärna på 30-60 minuter. Ju mer du går desto mer ökar förbränningen i kroppen och du gör av med kalorier. Samtidigt får benen mer muskler och fettet inuti benmusklerna minskar.
<

Ät sunt och håll dig till måltiderna. Skippa vitt socker, vitt mjöl och livsmedel uppbyggda på det. Det finns även många teorier om att övervikt på låren kan ha med en obalans i östrogen att göra. Undvik fytoöstrogener som finns i exempelvis sojaprodukter, linfrön, jordnötter och solrosfrön. Så välj hellre havremjölk än sojamjölk och dra även ned på mängden tofu som också innehåller fytoöstrogener.

Frossa i grönsaker varje dag och se till att få i dig mycket fibrer. Framför allt är fibrer från frukt och grönsaker liksom havre extra bra.

Tänk på att äta balanserat rör dig så ofta och mycket som du kan. Det ger resultat i långa loppet. Samtidigt kan du ha i åtanke att det här fettet kan ta lite längre tid att bli av med, så jobba på lång sikt så kommer resultaten.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar