Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Smalare lår

17 november 2012

Hej, Jag har en fråga. Jag har letat runt på internet efter träning för att träna bort fettet på låren. Jag har rätt stora lår mätte dom och de var ca 64cm tjocka. Detta sitter på mitt psyke jag vet ite hur jag ska göra för att få bort iallafall 1/4 av låren (ca 12 cm). Jag har hört hur man kan träna bort dom av Power Walk så jag går på löpband 30 min och cyklar 30 min på en spinning cykel också. Detta gör jag 4-5 gånger i veckan.

Annons

Gör jag rätt eller hur kan jag göra? Hade varit jätte snällt fall du ville hjälpa mig.

 

Hej!
Tack för din fråga. Ja, det här med att ha överskottsfett på låren är en av de ställen där det tar längre tid att bli av med det. Lår och rumpa är inget som kroppen prioriterar ur hälsosynpunkt utan där kan fettet få ligga kvar lite längre tid – när man går ner i vikt – eftersom det inte har så negativ inverkan på hälsan i stort. Och det är ju på sätt och vis positivt: att det inte påverkar hälsan så mycket. Fast det är ju kanske mindre skoj att det kan ta en tid att bli av med.

För att minska lårens omfång är det bra att använda benmusklerna mycket. Så powerwalk, cykling, simning, vattnegympa… allt är bra. Spinning likaså. Dels jobbar du med benmusklerna och dels förbränner de här aktiviteterna mycket energi under tiden du tränar, vilket är positivt ut viktsynpunkt.

Promenera också så mycket du kan i vardagen som vardagsmotion.

Lägg gärna till styrketräning. Jag tänker då på övningar för hela kroppen. När du får mer muskler i kroppen så ökar förbränningen vilket hjälper dig gå ned i vikt. Dessutom utsöndras bra hormoner som kan hjälpa dig i viktnedgången. Så 1-2 pass styrketräning i veckan är bra – hemma eller på gym.

Så fortsätt som du gör. Rör dig mer i vardagen. Och styrketräna.

Viss forskning pekar mot att fett på låren kan ha med det kvinnliga hormonet östrogen att göra. Här rekommenderar man att minska ned på mängden soya. Frossa i grönsaker varje dag och ät mycket fibrer. Fibrer från havre och frukter är bra. Välj hellre havremjölk om du inte tål vanlig mjölk men minska ned på soyamjölk. Minska även ned på tofu och andra soyaprodukter.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar