Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Minska runt rumpa och lår

25 februari 2011

Jag undrar om det bästa sättet för att minska i cm runt rumpa och lår är att konditionsträna? Långa PowerWalk promenader och Intervallträningar? MVH Sandra

Hej!
Ja, för att gå ned i fettvikt är det snabbaste sättet att öka förbränningen i kroppen, och det är genom konditionsträning. Perfekt som du säger: att vissa dagar ta snabba och raska powerwalks där du även använder armarna aktivt och andra arbeta med intervallgång där du varvar snabbare inntervaller med medelsnabb gång för återhämtning. Lägg till någon långpromenad så är det komplett.

Annons

Parallellt med konditionsträningen är det bra att träna benmusklerna och sätet. Även om benmusklerna blir något större av träningen så ger det en fin form och fasthet till ben och säte. Kombinationen kondition och styrka är bra: konditionen hjälper till att minska fettmängden och styrkan bygger upp musklerna något så ben och säte blir fastare. Mer muskler ger också en högre förbränning även i vila, vilket också på sikt hjälper dig att hålla igång förbränningen.

Tänk på att vi alla har olika svårt att gå ned på olika ställen i kroppen. Det går inte att bara få bort fettet på lår och rumpa utan hela kroppen påverkas. Minska fettmängden till en nivå som känns bra. Stanna kvar på denna vikt/fettmängd en tid och se hur fettdepåerna fördelas om inuti din kropp. Kanske du inte tappar centimetrar på lår och säte direkt, men efter en stund omfördelas resurserna i kroppen och resultaten kommer.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar