Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mitt mål: en glad gumma med skrattrynkor

8 januari 2013

En riktigt skön dag har det varit idag, min födelsedag. Hur många år jag blev? 45. Halvvägs i livet alltså. Eller kankse rättare sagt mer än halva kvar eftersom man de första åren inte lever riktigt ”medvetet” utan är under ”upplärning”. Sen hoppas jag att ha 45 klara och pigga år framför mig.

Annons

Jag brukar fråga på mina föreläsningar: vad har du för plan med ditt liv och din hälsa? Var vill du hamna? Vi har ofta så många planer och mål med vår ekonomi, jobb, familj, bostad… men färre har ett mål med sitt liv. Hur ser det ut där framme för dig?

Jag ser mig själv som en glad liten gumma med en massa rynkor som kommer från skratt och glädje. Inga bitter-rynkor. En gumma som är MED och aktiv både till kropp och till sinne. Som vågar prova nya saker, hur nu världen ser ut då. År 2058.

För att nå dit frågar jag mig vad jag behöver göra varje år, varje månad och varje vecka. Dit hör att välja det positiva, skratta mycket, välja fina människor i min omgivning som jag trivs med, motionera, äta sunt… Så klart kan en massa hända på vägen dit, som att bli påkörd, halka, ramla, få något i huvudet… men sånt kan jag själv inte styra över. Jag försöker se vad jag kan påverka själv. Och hur jag vill göra för att nå mitt mål: den glada, pigga, aktiva gumman på 90 år.

Hur ser du på din hälsa och ditt liv? Vilket är ditt mål? Hitta en bild, så blir det lättare att nå målet. Känn målet, känn hur du känner dig där framme, vad du har på dig, hur det känns när du rör dig, hur är ditt sinne?

I dag var en fin dag, halvvägs på väg. Sammanfattningsvis var höjdpunkterna:
– frukost på sängen av mina älskade tre. Favoritfrukost (stekta ägg, stekt skinka på mörkt bröd med grönsaker och avocado, laktosfri latte, Actimel)
– fin present i en valfri spabehandling på en kryssning som vi alla ska göra i vår
– en skön längre löptur
– supergott fika med min Anders med mitt absoluta favoritfika: citron cheesecake från Coffee House by George. Den är sååå perfekt! Härligt prat och skön närvaro i stunden
– en stund för mig själv, med mig själv. En fantastiskt gåva som jag uppskattar mycket. Mina barn bor hos mig på heltid annars och jag älskar det. Men en stund bara för mig själv, med endast mina egna tankar är en lyx som är fantastisk
– en kvällsfika med barnen när de kom hem efter skola, fritids och en stund hos sin pappa, härlig närvaro och sköna samtal.
– en skön nattningsstund med barnen, så mysig närvaro just innan de ska somna
– lite mer egentid och tid att läsa en ”vanlig” bok (kors i taket! Ingen faktabok!)
– avkopplande timmar med Anders innan skön sömn.

Hela dagen går i den sköna känsla som leder mig mot de kommande 45 åren… Natti natt

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar