Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Morgon”yoga”

8 augusti 2014

Varje morgon startar jag dagen med enkla yogaliknande rörelser. Jag baserar morgonrörelserna på solhälsning A och B men gör nog inte helt enligt yogaboken och yogaläran. Jag är främst ute efter rörelserna för att mjuka ut kroppen i olika riktningar. Samtidigt är det en underbar stund att fokusera på det goda i livet och fokusera på det goda som kommer med dagen.

Annons

Jag startar alltid med att samla mina tankar och tacka för morgonen, och för allt jag känner tacksamhet för – en liten stund. Sen kör jag igång med modifierade solhälsningar.

Jag har haft som mål att yoga varje morgon under flera års tid. Men det blev liksom aldrig av för jag lade upp alldeles för storsinta planer med yogapass på 15-20 minuter. Så nu har jag minimerat allt. Jag kör en solhälsning på höger med och en på vänster. Sen lite allmän rörlighet för ryggen och sidledsrörelser också. Sen är jag klar.
De morgnar när jag har mer tid kan jag göra fler solhälsningar, och jag kan utöka de som jag gör. Men jag är grymt nöjd med att varje morgon träna 5-7 minuter. Det ger faktiskt effekt i lång loppet. Effekt i smidigare kropp, mindre stramhet och stelhet och mindre besvär när jag tränar annat.

Yoga kort morgon foto kopia

Yoga finland kort

Jag har fått kommentarer om att det här inte alls är yoga som jag gör. Och nej, det kanske det inte är. Jag skulle få många bättre effekter om jag gjorde mina pass under 30 minuter varje morgon. Men faktum är att jag då inte gör något alls. Nu kör jag 5-7 minuter varje morgon. På en vecka är det 35-49 minuter! Istället för noll. Så jag är supernöjd. Detta är mitt mål just nu, just här där jag befinner mig i livet. Då funkar det här och jag är nöjd och glad. Den som kan yoga 30 minter varje morgon får mer effekt och jag är den första att gratulera till utförda pass. Allt är bättre än inget!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar