Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Motionera i värmen

15 juli 2010

Hej i värmen! Förra veckan var jag uppe i Sälen. Jag hade hyrt en stuga där för att skriva på min nya bok, som ska ut i januari. Där var det 22-24 grader varmt, svalt och skönt på nätterna. Som en ”lagom” sommar. När jag sedan bilade hem på söndagen så stannade jag första gången i Ludvika och öppnade dörren. Jag trodde något var fel! Hettan SLOG emot mig. 32 grader varmt, och FUKTIGT. Det kändes som att kliva in i en äkta finsk bastu. I bilen var ju aircondition på som höll mig skönt sval. Men ute… Vilken kontrast! Det blev en snabb kaffe – och sen in i bilen igen.

Annons

PH01938J

Nu när värmeböljan är över oss så är det många som tycker det är svårt med motionen. Här är några tips: 
* prova att gå upp tidigt på morgonen och motionera. Eller sent på kvällen när den värsta hettan har lagt sig.
* sök dig till ställen där det kan blåsa lite: öppna områden med åkrar eller nära vattnet.
* eller hitta en slinga med mycket skogsskugga. 
* motionera inomhus där det finns bra ventilation, som ett gym.
* att cykla är ju underbart skönt nu, för då svalkar det naturligt, liksom att åka inlines.
* sommaren är ju som gjord för simning – eller andra strandlekar! Att spela fotbolli vattenbrynet är skönt, liksom att kasta boll i vattnet som man springande får plumsa iväg och hämta. Om du tar med barnen till vattnet, var observant då. För det har ju hänt riktigt många drunkningsolyckor med barn i sommar.

42-15641440

Lyssna till kroppen och dra ned på tempot. Värmen gör det jobbigare för kroppen, så vänta dig inte att du kommer att träna på vanlig nivå. Sänk ambitionerna och ha som mål att ta dig runt din runda i ett skönt tempo. Och så är det så klart jätteviktigt att dricka vatten! Och motionerar du relativt hårt eller länge, så du svettas mycket under en längre tid, så kan du prova att stoppa i en tablett Resorb i vattnet. Då blir det rätt mineral- och sockerbalans så du känner dig piggare. För kroppen tappar mycket salter när du svettas mycket. Resorb finns på apoteken.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar