Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Motionera varje dag?

29 april 2011

Hej! Kan man motionera varje dag? /Elisabeth

 Hej!
Tack för din fråga. Ja, man kan motionera varje dag, det beror främst på vad u gör under passet. Det går exempelvis utmärkt att vardagsmotionera varje dag eftersom de aktiviteterna inte utförs på så hård nivå. Kroppen återhämtar sig relativt snabbt. Detsamma gäller för yoga, tai chi, qi gong och andra former av body- och mindträning samt för muskeltöjning.

Annons

Däremot bör man träna hårdare konditions- eller styrkepass högst varannan dag. Detta för att kroppen ska få tid att återhämta och bygga upp sig. Man kan även träna oftare men då gäller det att planera motionspassen så att inte samma muskler eller samma aktivitet tränas två dagar i en följd.

Så träna klokt och kom ihåg att det är under vilan som kroppen bygger upp sig och blir starkare. Det är då du tar tillvara träningen.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar