Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Mumsigt med saffran

16 januari 2013

Saffran hör julen till, jag vet! Men det är så himla gott i bakverk. Om du – liksom jag – vill fortsätta att emellanåt smaska på saffran, trots att julen är över så är det här ett kanonbra recept. Skorporna blir precis som köpta i en specialaffär. Supergoda och supermöra. Och är lätta att baka! Receptet kommer från min kompis Hella.

Annons

100 gram smör (använd inget margarinskräp)
1 gram saffran
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1,5 dl sötmandel (valfritt)

Smält smöret, rör i saffran.
Hacka sötmandel.
Blanda mjöl, bakpulver och mandelkross.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll i lite smör i taget, rör om.
Rör i mjölblandningen.
Forma degen till tre ”korvar” som du lägger på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 25 minuter.
Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär upp ”korvarna” till centimetertjocka bitar. Skär lite snett så ser det lite proffsigare ut ;).
Lägg tillbaka allt på plåten igen och in i ugnen igen i 15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna ligga kvar och torka medan ugnen svalnar.

Smaska på!

Själv gör jag halva degen  med mandelkross och halva utan eftersom mina barn inte är så förtjusta i mandlarna (inte när de är i skorpor i alla fall).

Man kan säkert byta ut vetemjölet mot en massa andra mjölsorter – tipsa gärna varandra här. Och sockret mot annat också. Byt hur ni vill. Här är i alla fall grundreceptet och de blir härligt goda!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar