Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Några förklaringar till tunga löparben på våren

14 mars 2014

Solen formligen strålar idag igen o längtan efter utomhusträning är stor. Bäst att passa på att samla lite dagsljus när det går. I helgen har de lovat/hotat med snö igen.

Så här på våren börjar många springa utomhus igen och förvånas ibland över oväntat tunga ben. Här är några vanliga tankevurpor man kan göra;

Annons

* Jag har ju cyklat/kört spinning hela vintern
Cyklingen ger helt klart bättre kondition och syreupptag men det är skillnad på att få ut den effekten vid löpning i stället för cykling. Det är olika tekniker och tyngdkraften påverkar kroppen olika. Så bra cykelkondition är bra. Men ger inte samma löpstyrka.

* Jag har ju sprungit på löparband
Att springa på löparband liknar löpning ute mer än vad cykling gör, men samtidigt är det olika. Bandet transporterat ju fram dina fötter passivt medan kroppen är på samma punkt. Jag har skrivit ett inlägg om detta tidigare.

* Det går bra på platt mark men i backarna har jag ingen kraft.
Dags för backträning med andra ord! Du blir bra på det du tränar. Lägg gärna även in något styrkepass för benen så blir den relativa belastningen i backen lägre!

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar