Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

När är ett gym ett gym?

1 juni 2013

Efter en heldag på fina anläggningen Mykjemeir i Lysaker utanför Oslo var huvudet lite trött. Jag tog en promenad hem till hotellet i det fantastiska sommarvädret: sol, varmt och 21 grader. Riktig sommar!

Annons

Efter lite slappande hemma på hotellrummet, som för övrigt är oroligt fint, och stort, och fint (!) så blev jag sugen på lite träning. Helst styrketräning eftersom jag sprungit en del sista tiden.

På mitt rum finns det förresten en espressomaskin! Jag vet! En ESPRESSOMASKIN!! I mitt rum! Som gör GOTT kaffe! Synd att det inte finns kylskåp bara så man kunde ha lite mjölk också, Men riktigt kaffe! Åh, lycka! Det kan ju bara gå på ett sätt: alldeles för många kaffe… Men så gott!

 

Hotellet säger sug ha ett gym. Perfekt! En trappa ned, genom gångar och korridorer, så äntligen framme.

Ok, inte en enda fri vikt! Inte en endaste. Inte en liten hantel eller ledsen viktplatta i något hörn. Utan en crosstrainer, ett löparband, en ribbstol, en gammaldags latsdrag och så två identiska maskiner i form av en modul.

Ok, fantasin fram. Hur göra en timmes varierad och växlad träning här. Med en maskin. Och så ett latsdrag.
Jodå, det gick fint. Fast mannen som kom in mitt i mitt träningspass stirrade skumt på mig där jag stod och drog helt ”fel” i maskinen bara för att få till lite annorlunda träning. Men skööööönt! Och en ribbstol är aldrig fel. Tänk om jag tagit med mig något gummiband hemifrån, då hade det blivit hur bra som helst. Men nu blev det också bra.

Medan jag tränade så funderade jag på när man kan kalla att man har ett gym på ett ställe. Är endast en motionscykel ett gym? En crosstrainer?
Ska det finnas vikter för att kunna styrketräna? Är en maskin tillräckligt? Om maskinen är i form av en modul med flera variationsmöjligheter? Eller ska det finnas någon form av fria vikter och någon bänk?

Jag ser spontant framför mig någon konditionsmaskin, fria vikter och någon bänk. Gärna någon skivstång med viktplattor. Då har man ju allt. Sen om det finns någon styrkemaskin så kan det ju också vara bra, men de brukar aldrig hålla hög standard.
Så enligt min definition ovan så är hotellets gym inget gym. Kanske träningssal. Men inget gym. Eller vad tycker du?
 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar